CUBZZ geeft 12.000€ aan SOS Kinderdorpen

Doen wat we beloven, is het belangrijkste.

Op 7 juni gaf CUBZZ opnieuw een cheque aan SOS Kinderdorpen. Ditmaal ter waarde van 12.000€. CUBZZ kan deze cheque schenken, met dank aan LIDL. Lidl Belgie heeft ervoor gekozen de CUBZZ producten tijdelijk in z'n winkels te koop aan te bieden en zo deze prachtige donatie mogelijk te maken. Op 7 juni 2018 overhandigde CUBZZ-prinses van dienst, Cleo, de cheque ter waarde van 12.000 Euro aan Tom Moons van SOS Kinderdorpen. En wij stonden erbij, keken ernaar en zagen dat het goed was. Heel trots, want het is opnieuw een stap in de richting die we uitwillen om met CUBZZ elk kind de kans te geven iets moois te maken van al het potentieel waarmee het is geboren. We zijn hier vooral trots op omdat we met CUBZZ willen kunnen bewijzen dat we doen wat we beloven. We begrijpen dat mensen kritisch zijn en daarom is doen wat we beloven echt heel belangrijk. Bedankt dus LIDL om ons te helpen nogmaals ons woord te houden!! 

CUBZZ verkoopt sinds 2015 allerlei alledaagse producten van A-merk kwaliteit aan de normale prijs, en schenkt z'n winst aan bestaande goede doelen ten voordele van kinderen. (zolang die kunnen bewijzen dat ze hun centen efficiënt inzetten. Met CUBZZ willen we elk kind kansen geven door op die manier allerlei goede doelen ten voordele van kinderen veel meer slagkracht te geven. Die kunnen zo minder afhankelijk worden van subsidies van de overheid of donaties van het volk, en zich meer focussen op datgene waarvoor ze zijn opgericht: kinderen de kansen geven. 

Elke dag bouwen we verder aan de dag waarop elk kind te kans krijgt er iets van te maken, maar 2017 was een moeilijk jaar. CUBZZ is een jong initiatief en om te slagen moeten we 3 dingen goed in de gaten houden:

  1. we moeten doen wat we beloven, dus we moeten centen weggeven aan goede doelen voor kinderen. 
  2. we moeten zorgen dat steeds meer Belgen CUBZZ leren kennen, want als ze't niet kennen gaan ze er de schouders niet mee onder zetten. 
  3. we moeten zorgen dat we financieel het hoofd boven water houden. Producten zijn niet gratis, mensen moeten betaald worden, websites komen niet vanzelf tot stand en de fiscus komt ook op allerlei manieren langs. 

Naast het de fantastische steun die CUBZZ sinds 2016 al krijgt van Carrefour, heeft ook LIDL er nu voor gekozen om mee de schouders te zetten onder onze prachtige droom. Ze beslisten om in al hun Belgische winkels een mooie kartonnen display met CUBZZ-producten te zetten die tegelijk het hele verhaal van CUBZZ aan de mensen vertelt. Op deze ene actie heeft CUBZZ zo'n 12.000€ winst gemaakt die we dus op donderdag 7 juni 2018 aan SOS Kinderdorpen hebben overgemaakt. We weten wat SOS Kinderdorpen zowel voor Belgische kinderen als voor kindjes in het buitenland, doet met de middelen die ze ter beschikking hebben, en daar worden we helemaal warm van. 

Voor de aandachtige kijker zal het opgevallen zijn dat het prinsesje dat op de kartonnen 'display' in de winkels prijkt, hetzelfde meisje is dat vol trots de cheque van 12.000€ overhandigde aan Tom Moons van SOS Kinderdorpen. Omdat ze heel erg goed beseft wat we met CUBZZ willen betekenen vond ze het zelf superfijn om op die manier even de 5-jarige ster van het moment te mogen zijn. Cleo schitterde van trots, maar dat zie je je zelf wel.

Met een beetje geluk kan CUBZZ in de toekomst nog heel veel steun geven aan verschillende prachtige organisaties die zich elke dag inzetten om elk kind de kansen te geven waarop het als kind recht heeft. En daar kan jij mee het verschil in maken. 

Kies producten van CUBZZ en jij geeft KIDS een kans. ZONDER moeite!