CUBZZ-KOFFIE - een vierling

Op 26 oktober 2016 verwelkomde de CUBZZ familie samen met JAVA haar nieuwe top-product: CUBZZ-koffie in vier varianten

Na maanden voorbereiding is de eerste CUBZZ koffie op 26 oktober eindelijk een feit. Een hoogwaardige koffie, vakkundig samengesteld en gebrand door de familiale koffiebranderij JAVA uit Rotselaar. De geboorte van een nieuw top-product in de CUBZZ familie. Samen met de CUBZZ chocodrink staan de vier heerlijke koffie varianten klaar om kansen te creëren voor kinderen!

7:00– Rotselaar, JAVA Coffee Company
Ondanks de koffie ben ik zelf nog niet goed wakker wanneer ik in Rotselaar aankom. Het is waarschijnlijk meer dan normaal dat de productie voor dag en dauw al op volle toeren draait in een bedrijf waar koffie veel meer is dan een thermos in de pauzeruimte, maar toch ben ik onder de indruk van de bedrijvigheid op een uur waarop de meeste mensen zich nog eens omdraaien…

De brandtrommels zijn op temperatuur en staan klaar om de vakkundig samengestelde mengeling (‘blend’) van de (nu nog) groene koffiebonen te branden. Alles loopt volgens plan en er is even tijd om kennis te maken met de sympathieke mensen uit het Leuvense. Tijdens het korte gesprek krijg ik nog maar eens de bevestiging waarom JAVA dé partner is om een hoogwaardige koffie te maken die alle CUBZZ waarden onderschrijft: bij iedereen zie je de passie voor het vak en je voelt overal het familiale karakter van het bedrijf dat bewust kiest om te ondernemen met een hart.

   


Frederik & Steve van bij Java: terecht trots op CUBZZ

JAVA is niet alleen de producent van de koffie maar ook een trouwe partner van CUBZZ. Ondanks een drukke agenda, maakt de pater familias, Wim Claes, bezieler en oprichter van JAVA met plezier even tijd om ons op deze speciale dag te woord te staan.


Wim Claes, de oprichter van JAVAvertelt waarom hij CUBZZ op weg wilt helpen!

8:00u – Rotselaar, brandkamer
Met een wit haarnetje op het hoofd gaan we de brandkamer in. De zorgvuldig uitgekozen CUBZZ Dessert ‘blend’ gaat net de trommel in en het brandproces wordt gestart. Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan het afstellen van de vulmachines controleren ze een laatste keer of de etikettering vlot verloopt.

250g puur koffieplezier met een missie. Een top-product waar de medewerkers van JAVA terecht fier op mogen zijn!

8:30u – Rotselaar, koffiebranderij
We maken kennis met de vriendelijke kwaliteitsverantwoordelijke, Steve Mans, die ons uitlegt hoe je van een gewone groene koffieboon een heerlijke CUBZZ koffie maakt. Hij toont ons de jutten zakken waarin de koffiebonen toekomen en de moderne mengmachines. In deze gesofisticeerde machines worden zorgvuldig de juiste hoeveelheden van elke soort koffieboon geselecteerd naargelang de ‘blend’.

Vervolgens neemt hij ons mee naar de zaal waar de koffiebranders staan. Door het raampje van de grote branders zien we duizenden koffiebonen op en neer dansen in de brandtrommel bij een temperatuur van maar liefst 202,4°C. Nog 400 seconden te gaan vooraleer de allereerste CUBZZ koffiebonen zijn gebrand!


Na het branden schuift de trommel open en rollen de geurige vers gebrande koffiebonen in een koeltrommel. Eens afgekoeld gaan de koffiebonen in een soort gigantische stofzuiger die eventuele onzuiverheden zoals steentjes verwijderd en worden de bonen gefilterd om zeker te zijn dat er geen peulen mee gemalen worden.

Dankzij al deze stappen bestaat het eindproduct uit een kwalitatieve zuivere koffie. Een koffie waar de vakmensen van JAVA terecht fier op kunnen zijn.

9:00u – Rotselaar, koffiebranderij
Ondertussen is de verpakkingslijn beginnen draaien. De etiketteringsmachine plakt de labels op de eerste zakjes en de naden worden dichtgesmolten. Het ontluchtingsventieltje wordt in de lege zakjes aangebracht waarna de heerlijk geurende vers gemalen koffiebonen in de zakjes gaan. 250g puur koffieplezier per zakje. Met het verzegelen van de zakjes is de allereerste CUBZZ-koffie ter wereld een feit. Een vakkundig samengestelde en gebrande top-koffie staat klaar om in de winkels geleverd te worden.


Deze kwalitatieve koffie is het product bij uitstek om het CUBZZ-verhaal bij het brede publiek te brengen. Het CUBZZ-verhaal én de unieke code om jouw project te kiezen, staan op de binnenzijde van professioneel ontworpen label.


9:30u – Rotselaar, koffiebranderij
Alles wordt in gereedheid gebracht om de volgende CUBZZ koffie variant te branden en dit wordt nog verscheidene keren herhaald. Tijdens de eerste productie dag werden er maar liefst 13680 zakjes CUBZZ koffie verpakt.

13680 zakjes met 250g puur koffie plezier met een onbetaalbaar goede nasmaak omdat je met jouw aankoop een kans voor kinderen hebt gecreëerd.

We blikken tevreden terug op een mooie en memorabele dag in het bestaan van CUBZZ. Een dag om fier te zijn op dit nieuwe CUBZZ product. Heerlijke koffie, vakkundig en professioneel gebrand door JAVA, het kwalitatieve alternatief met een verhaal.

Het was nog nooit zo gemakkelijk om kinderen te helpen: drink CUBZZ-koffie en creëer een kans voor kinderen wereldwijd.