CUBZZ krijgt nu ook JURIDISCH advies

NautaDutilh, één van de grootste advocatenkantoren in de Benelux heeft ervoor gekozen om nu ook mee de schouders te zetten onder CUBZZ

Bij de opstart van een initiatief als CUBZZ komt heel wat kijken. Verkoop, marketing, logististiek, financiële aspecten, verzekeringen, boekhouding, website & digitaal, om nog maar te zwijgen over SABAM, milieubijdrages en al onze overheden die al langs de kassa passeren nog voor je iets gerealiseerd hebt. En eigenlijk komt daar ook nog een stevig juridisch luik bij. Gaande van fiscaliteit, via merkenrecht tot allerlei contracten die moeten gesloten worden met alle mogelijke partijen waarmee je samenwerkt. 

Enkel werken op basis van 'handje-klap' kan ook voor CUBZZ niet blijven duren ;-)

In ons land is het gelukkig nog vaak mogelijk om gewoon in vertrouwen en met goed onderling overleg samen te werken. Hoewel daar natuurlijk een zeker risico aan gebonden is, kan dit bij ons gelukkig nog meer dan in de ons omringende landen. Je kan als het ware op basis van 'handje-klap' nog actie nemen. Je bent dan uiteraard kwetsbaar en wanneer de omvang van je initiatieven groeit wordt het risico groter en kan dit op den duur tot problemen leiden. Verder schotelen grote partijen waarmee je wil samenwerken, je vaak standaard raamovereenkomsten voor waarin je als kleine ondernemer schijnbaar vooral plichten en bijzonder weinig rechten hebt. Dit alles is ook voor CUBZZ heel erg herkenbaar en ik voelde aan dat het niet houdbaar is. Helaas is juridisch advies erg duur, en omdat CUBZZ een groot deel van z'n omzet als winst weggeeft aan bestaande goede doelen voor kinderen, zijn de werkingsmiddelen beperkt. Dus ook de middelen om te betalen voor enig professioneel juridisch advies.

Zoals dat dan vaak gaat, kwam ik op een dag viavia in contact met de mensen van een groot Brussels advocatenkantoor. Meerbepaald de Brusselse tak van een groot succesvol internationaal advocatenkantoor, NautaDutilh. Een jeugdvriend die zelf advocaat is en daar iemand kende, heeft me met hen in contact gebracht en CUBZZ heel warm aanbevolen. Niet lang daarna werd ik uitgenodigd voor een eerste gesprek en zonder aarzelen heeft meester x (de naam vermeld ik omwille van privacy-redenen niet... ;-) ) beslist dat hij heel erg in CUBZZ gelooft en dat men CUBZZ daarom gratis juridisch zal bijstaan. 

Voor mij was het de allereerste keer bij een advocaat, laat staan in zo'n groot, hypermodern, internationaal kantoor. Toegegeven, ik was al heel sterk onder de indruk, en de manier en de snelheid waarmee men de beslissing nam om CUBZZ te helpen, heeft me helemaal overdonderd. 

In ieder geval ben ik heel erg tevreden én geeft het een gevoel van 'zekerheid' te weten dat we met CUBZZ nu ook op juridisch vlak een stuk minder het risico loop om in een val te lopen. De droom en de bestaansreden van CUBZZ, om elk kind de kansen te geven er iets moois van te maken, is te veelbelovend om een juridische risico's te lopen die al wat we tot nu toe hebben opgebouwd, weer stuk te maken. 

Bedankt dreambuilders van NautaDutilh!