Spaar voor een knuffelzone, OOK in jouw school

... want 7 op 10 kinderen hebben nood aan knuffels

Elk kind heeft liefde nodig om te groeien. Dat is het hart van CUBZZ. Daarom willen wij, in samenwerking met SOS Kinderdorpen, alle kleuter- en lagere scholen in ons land een knuffelzone geven. Enter… CUBZZ 4 CUBZZ! Hét digitale platform voor elke school die zich wil inzetten voor het goede doel op een manier die ook nog eens voor extra schoolcentjes zorgt. Sterker nog: sinds kort kan jouw school via CUBZZ 4 CUBZZ ook sparen voor een knuffelzone. Nog niet overtuigd? Samen met een knuffelzone spaar je ook nog eens voor een Carrefour aankoopcheque van €100 én gratis schooltickets voor Technopolis!

Belang van een knuffel:

Een stevige knuffel van mama, papa, oma of opa is voor veel kids een signaal dat er iemand voor hen is. Iemand die ze aanmoedigt om met hun talenten aan de slag te gaan. Iemand die ze opvangt wanneer het moeilijk wordt en een veilige basis vormt om naar terug te keren als het nodig is. Kortom: iemand die hen het vertrouwen geeft om grenzeloos te groeien. 

Wat is een knuffelzone

CUBZZ ziet de omgeving van ouders of grootouders als de veilige omgeving van het 'nest', terwijl de school de ‘echte’ buitenwereld is – met de schoolpoort als grens tussen deze twee werelden. Wij willen kinderen elke dag opnieuw de moed geven om die grens over te steken met een knuffelzone. Een knuffelzone is een mooie, kleurrijke zone die de knuffel van mama, papa, oma of opa extra in de kijker zet. Onderzoek van iVOX heeft uitgewezen dat 80% van de Belgen vindt dat er te weinig geknuffeld wordt in ons land, dat 7 op de 10 kinderen willen geknuffeld worden en dat 25% van de kinderen te weinig knuffels krijgt. SOS Kinderdorpen lanceerde het concept van de knuffelzone eind 2016, maar moet eigenlijk vooral rechtstreeks kunnen investeren in kinderen die het moeilijk hebben. CUBZZ wil hen daarom helpen! 

CUBZZ 4 CUBZZ is 5X ten voordele van KIDS

Ambitie:

Belgie heeft zo'n 4600 kleuter- en lagere scholen. SOS Kinderdorpen heeft de relevantie van knuffelzones intussen bewezen. Op termijn willen we daarom eigenlijk dat elke school een knuffelzone heeft, want elk kind heeft liefde nodig. Dit in één jaar geregeld krijgen is nogal ambitieus – daarom wordt het een doel waar CUBZZ, SOS Kinderdorpen en onze partners samen aan gaan bouwen met alle deelnemende scholen. In 2017 mikken we voorzichtig op 30 tot 50 extra deelnemende scholen, (zodat het totaal aantal knuffelzones in Belgie uitkomt op 80 tot 100) maar hoe meer, hoe beter. Daarna drijven we het aantal knuffelzones elk jaar verder op.  

Hoe pakken we het aan:

Om dit doel te bereiken, heeft CUBZZ een digitaal platform opgericht: "CUBZZ 4 CUBZZ" (uitspraak: 'kubs for kubs'). Op dit platform kan elke school sparen voor haar eigen knuffelzone. Het principe is simpel: als school verkoop je op een heel eenvoudige manier online CUBZZ-producten en de winst is helemaal voor jou (…je hoeft, voor alle duidelijkheid, NIET eerst zelf CUBZZ-producten aan te kopen…). (Klik hier even als je nog niet weet wat "CUBZZ" eigenlijk is. CUBZZ-producten zijn niet zomaar koopwaar: ze veranderen de wereld voor heel veel kinderen. CUBZZ is namelijk het allereerste merk ter wereld dat producten maakt die je gewoon in de supermarkt koopt, met als enige verschil dat alle winst naar goede doelen voor kinderen gaat en niet naar aandeelhouders. Veel meer daarover hier.

Hoe werkt CUBZZ 4 CUBZZ: 

 • In enkele muisklikken maak je voor jouw school een C4C-projectje aan op www.cubzz.be. 
 • Vertel ons waarom jouw school een knuffelzone verdient.
 • Kies welke CUBZZ-producten jij online wil verkopen en aan welke prijs. Ook de duur van je actie bepaal je zelf.
 • Alle winst op de verkoop is voor jouw school. We zouden het fijn vinden als je ons vertelt wat je school met de winst gaat doen.
 • Je krijgt een link die je naar zoveel mogelijk mensen kan versturen met de vraag om jouw school aan een knuffelzone te helpen. 
 • Binnen je C4C-project kan je verschillende teams aanmaken. Zo kan je een heuse wedstrijd onder de teams starten! Wie verkoopt het meest?
 • Deel de link en begin te sparen. 
 • Hier vind je alvast enkele voorbeeldprojectjes
 • Weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Contacteer ons dan via cubzz@cubzz.be en we helpen je op weg.

Wat heeft de school eraan?

Je spaart niet alleen voor een knuffelzone, maar ook voor een Carrefour aankoopcheque van €100 en voor gratis tickets voor Technopolis. De winst die je maakt als school, is helemaal voor jou. En wat CUBZZ eraan verdient, gaat integraal naar SOS Kinderdorpen!

 • Elke school die een C4C-project aanmaakt voor het einde van 2017 en die voor minstens €100 CUBZZ-producten verkoopt, krijgt een Carrefour cheque van 100€.
 • Voor elke 150€ die erbij komt, geeft Technopolis je een gratis inkomkaart. (dus de eerste kaart vanaf 250€)
 • Heb je voor minstens €3000 CUBZZ-producten verkocht? Dan krijg jij van ons een knuffelzone!

Goed om weten:

Wil je meedoen? Super! Neem nog snel even deze zaken door:

 • Je moet een Belgische school vertegenwoordigen om deel te nemen.
 • We zijn steeds op zoek naar nieuwe partners om CUBZZ nog aantrekkelijker te maken voor scholen. Mogelijk voegen we dus nog andere interessante zaken toe voor deelnemende scholen. Ook scholen die al een project hebben lopen, zullen hier automatisch van kunnen genieten.
 • Bij afloop van je actie worden alle door jou verkochte producten geleverd op jouw school. Iedereen die via jouw school een CUBZZ-product kocht, kan het daar dus ophalen. Dit systeem heeft twee voordelen. Eerst en vooral heeft de school zo persoonlijk contact met iedereen die de actie heeft gesteund. Daarnaast drukt deze manier de logistieke kosten en kunnen we veel meer middelen geven aan de school.
 • Alles waarvoor je hebt gespaard, overhandigen we aan het einde van de actie aan de beheerder van je C4C-project.
 • Bij CUBZZ zijn we niet perfect. Onze grootste focus is kinderen kansen geven op alle mogelijke manieren. We willen eerder een verschil maken dan streven naar perfectie. Vandaar dat CUBZZ 4 CUBZZ mogelijk nog verder verbeterd en aangepast wordt. We communiceren hier zo good mogelijk over via onze Facebookpagina en onze website.
Deelnemen aan CUBZZ 4 CUBZZ kost je school helemaal niks

Belangrijke conclusie:

 • Deelnemen aan CUBZZ 4 CUBZZ kost je school helemaal niks, integendeel: het levert je heel wat zaken op. Op de eerste plaats een knuffelzone, om elke (groot)ouder te inspireren zijn (klein)kind elke dag een dikke, warme knuffel te geven. Daarnaast krijg je natuurlijk ook de winst op de CUBZZ-producten die je verkoopt, een aankoopcheque van Carrefour en gratis tickets van Technopolis. Je hebt eigenlijk geen enkele reden om niet mee te doen! Vraag dus aan je schooldirecteur, aan de voorzitter van de ouderraad of aan iemand anders om in naam van jouw school mee te werken aan een betere toekomst voor kinderen. Samen laten we ze groeien. Grenzeloos.

Ben jij een bedrijf dat graag een partner wil worden van dit initiatief? Klik hier.

 • CUBZZ is helemaal gebouwd op 'DREAMBUILDERZZ'. Dat zijn bedrijven, organisaties, instanties, enzovoort die zich actief willen inzetten om iets te veranderen. Het is duidelijk dat Carrefour en Technopolis organisaties zijn met een hart en met de intentie om mee te bouwen aan iets moois. Denk je dat jouw bedrijf ook een mooie bijdrage kan leveren aan CUBZZ 4 CUBZZ die het voor scholen nog interessanter maakt om deel te nemen? Laat het ons snel weten! Klik hier en vertel ons wat je wil of kan betekenen voor CUBZZ 4 CUBZZ. Hoe sneller we elke Belgische lagere- en kleuterschool met een knuffelzone kunnen uitrusten, hoe beter. 

 

Alvast een dikke merci, en nu: actie! ;-) 

Wouter