Plattekaastaart met CUBZZ-speculoos

Luchtig, fris, makkelijk klaar te maken én je verandert er de wereld mee!

Plattekaastaart met speculaasbodem: luchtig, fris en makkelijk klaar te maken. Kies zeker voor CUBZZ-speculoos want de winst van CUBZZ gaat altijd naar goede doelen voor kinderen. Zo stop je er ook de unieke smaak in van iets goeds te doen, want eigenlijk verander je er voor heel veel kinderen de wereld mee. En díe smaak, die kan niemand namaken!

 



Een taart hoeft niet altijd moeilijk te maken zijn. Dát bewijst dit recept. In amper negen stappen serveer je al een overheerlijke plattekaastaart met speculaasbodem en fruit naar keuze. Voor het lekkerste resultaat, gebruik je natuurlijk CUBZZ-speculoos! Die vind je enkel online of bij Carrefour. Want Carrefour steunt CUBZZ en doet er alles aan om ons te helpen!

Kies CUBZZ & jij maakt elke dag moeiteloos een wereld van verschil. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 350 gr (volle) platte kaas
  • 185 gr CUBZZ speculoos
  • 60 gr boter
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gr oftewel 5 blaadjes gelatine
  • 175 gr room
  • 1 citroen
  • 0,5 stukje limoen
  • rode vruchten of vers seizoensfruit naar keuze
  • indien gewenst frambozencoulis
  • Rood fruit voor afwerking

 

Zo maak je het:

  1. Smelt je boter in een pan.
  2. Verkruimel ondertussen je speculoos en meng die nadien met de gesmolten boter.
  3. Bedek de bodem van een springvorm met de net gemaakte speculooscrumble en druk die goed aan.
  4. Klop de room samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker op en meng er geleidelijk de platte kaas onder.
  5. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water en knijp ze nadien uit.
  6. Pers de citroen en de limoen en verwarm er de gelatine in. (Snij indien gewenst zeste van limoen en/of citroen).
  7. Laat het even afkoelen en meng het nadien onder de kaas-room.
  8. Giet het mengsel nadien op de speculoosbodem in de springvorm en laat het 4 uur opstijven in de koelkast. (kan ook sneller door het een uurtje in de vriezer te zetten en nadien in de koelkast te zetten).
  9. Serveer de taart nadien naar believen met frambozencoulis, vers seizoensfruit of rode vruchten.

 

Pro tip : Serveer je taart met CUBZZ dessert koffie voor de lekkerste smaakcombinatie!

 

Wat is CUBZZ?

CUBZZ is een Belgisch merk dat zijn winst gebruikt om elk kind de kansen te geven.

We doen dit door A+ producten te verkopen, maar al onze winst te schenken aan bestaande goede doelen zoals SOS kinderdorpen, het netwerk tegen armoede, maar en steeds meer andere organisaties. 

Bij CUBZZ geloven we dat elk kind is geboren met gigantisch veel potentieel. Door samen te werken, zorgen we ervoor dat elk kind ook de kans krijgt om zijn potentieel te verwezenlijken. Je kan hier meer lezen over de missie van CUBZZ.