Speculoos Tiramisu met Frambozen.
Kies voor CUBZZ-speculoos & CUBZZ koffie en creëer die extra unieke smaak van iets goeds te doen ;-)
bron: Nina Kookt - Hln.be
3 eieren
50 g suiker
2 el amaretto
250 g mascarpone
125 g speculoos
150 ml sterke koffie
200 g frambozen
muntblaadjes
1. Splits de eieren. Meng met een mixer de dooiers, de suiker en de amaretto tot een luchtig, lichtgeel beslag. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
2. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mascarponemengsel.
3. Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie en leg ze op de bodem van 4 glaasjes.
4. Bedek de speculoos met een laag mascarponecrème, gevolgd door de frambozen. Herhaal met een nieuwe laag speculoosjes, mascarpone en frambozen.
5. Zet de glaasjes enkele uren in koelkast om op te stijven.
6. Werk, vlak voor het opdienen, af met enkele blaadjes munt.
bron: Nina Kookt - Hln.be