WAAROM CARREFOUR??

ONZE UNIEKE SAMENWERKING

Op 1 september was het dan eindelijk zo ver. Carrefour zet nu officieel mee zijn schouders onder CUBZZ. Dit is een mijlpaal voor CUBZZ op het pad naar ons doel om elk kind kansen te geven. In een eerste plaats omdat CUBZZ hierdoor veel meer naamsbekendheid krijgt, maar natuurlijk ook omdat nu veel meer Belgen de CUBZZ-producten fysiek binnen handbereik zullen hebben. Dit is echt super, en we gaan echt alles op alles zetten om deze opportuniteit maximaal voor CUBZZ te benutten. 

Er is maar één duidelijke reden waarom we CUBZZ hebben opgericht, en dat is zoveel mogelijk kansen creëren voor kinderen waar ook ter wereld. Elke dag meer kansen voor meer kinderen. En die reden, is het enige wat ons leidt wanneer we keuzes maken. Daarom vinden we het belangrijker dat het CUBZZ-verhaal een plek verdient in het hart van elke Belg, dan dat we op korte termijn massa's anoniem product verkopen in elke supermarkt. We kozen er dus voor om niet noodzakelijk in alle supermarkten van Belgie aanwezig te moeten zijn, maar eerder om een diepgaande samenwerking aan te gaan op nationaal niveau, met een Belgische retailer die in de eerste plaats actief mee de harten van de Belg wil veroveren met het CUBZZ verhaal. We hebben eerst verkennende gesprekken gehad met een aantal grote spelers in het Belgische supermarktlandschap, maar al snel voelden we bij de ene geen oprecht 'commitment' om ervoor te gaan, en een andere wel wilde, maar niemand durfde er de finale beslissing te nemen.

Carrefour wil een echte CUBZZ-ambassadeur zijn

Bij Carrefour was het anders. Vanaf het eerste gesprek was het duidelijk dat er een klik was, en wel hierom: Carrefour gaf aan veel meer te willen zijn dan een supermarkt. Een supermarkt is enkel de business waarin ze actief zijn. Ze zien voor zichzelf echter een andere rol in onze samenleving. Ze willen bijdragen aan die samenleving en meer zijn dan een groot bedrijf dat ons allemaal heel veel producten verkoopt. Ze zien voor zichzelf een rol als tussenpersoon die alle producten aanbiedt, maar die producten met een verhaal & een positieve bijdrage aan de samenleving, net iets meer in de kijker zet. Op die manier heeft de consument altijd de keuze om te kiezen voor een product waarmee hij impact heeft, of voor het standaard product dat hij gewoon is. En laat dat nu net zijn wat de strategie is van CUBZZ, namelijk consumenten deze keuze bieden telkens ze een euro spenderen. 

Concreet betekent onze samenwerking dat Carrefour actief bijdraagt om CUBZZ in de kijker te zetten. Ze treden mee op als ambassadeurs van het merk door folders aan te bieden en artikels in hun maandelijks magazine, Simply you. Ze zorgen er mee voor dat de producten binnen handbereik komen van elke Belg door ze geleidelijk aan in al hun winkels te introduceren, en ze zorgen ervoor dat de CUBZZ producten niet anoniem worden aangeboden, maar dat het verhaal ook aan de mensen wordt verteld. 

Tenslotte zijn we er trots op Carrefour te hebben mogen ontvangen in de groeiende groep van DREAMBUILDERS, die samen met CUBZZ elke dag willen doen wat ze doen, met als doel de wereldbol nog wat mooier achter te laten dan we'm al gevonden hebben.