Wat is een KNUFFELZONE?

Een Knuffelzone is een op de grond geschilderde zone aan de schoolpoort die het belang van knuffels voor een kind in de kijker zet.

Elk kind heeft liefde nodig, want zonder liefde kan een kind niet groeien. En wat is een betere uiting van liefde dan een warme knuffel van mama, papa, oma of opa?

Het klinkt elke (groot)ouder wel bekend in de oren. Elke morgen, vlak voor school. Druk, druk, druk. Nog snel een boterham met choco mee grissen en dan… Verkeerschaos aan de schoolpoort. Om 9u moet dat ene dossier klaarliggen, dus hup – snel naar kantoor. In al onze haast durven we onze kids weleens een dikke knuffel vergeten geven.

CUBZZ en SOS kinderdorpen willen elke lagere- en kleuterschool in ons land uitrusten met een knuffelzone, om de aandacht te vestigen op knuffels voor elk kind. 

De schoolpoort is eigenlijk een symbolische grens tussen de warme, veilige omgeving van mama en papa en de 'echte' wereld van de school. Elk kindje dat aan de poort een warme knuffel krijgt, kan die echte wereld aan. Want met elke knuffel krijgt het kind het volgende signaal: “doe maar, meisje. Spring maar, manneke. Ga ervoor. Ik vang je op als je het nodig hebt”. Een kind dat die liefde voelt, kan de echte wereld aan en durft met al zijn talenten aan de slag te gaan. Grenzen aftasten doen ze met hartenlust, want er is altijd iemand standby om te helpen als het nodig is.

CUBZZ wil het concept van de knuffelzones dat SOS Kinderdorpen in 2016 lanceerde, via 'CUBZZ4CUBZZ' een ferme boost geven. 

SOS Kinderdorpen lanceerde het concept van de knuffelzones met succes in 2016 en heeft met succes z'n relevantie aangetoond. CUBZZ wil SOS Kinderdorpen nu helpen om het concept een enorme boost te geven door scholen er actief bij te betrekken. België heeft ongeveer 4600 kleuter- en lagere scholen met gemiddeld zo'n 140 leerlingen. CUBZZ & SOS Kinderdorpen hebben een traject opgestart om al die scholen geleidelijk aan een Knuffelzone te geven. Via CUBZZ 4 CUBZZ kan elke school namelijk sparen voor een knuffelzone. In enkele muisklikken maakt een school online een projectje aan, begint ze CUBZZ-producten te verkopen en houdt ze de winst voor zichzelf. Makkelijk zat! Carrefour en Technopolis zijn hierin onze krachtige partners die dit mee helpen mogelijk te maken. Zo biedt Carrefour aankoopcheques ter waarde van 100€ aan deelnemende scholen. Technopolis geeft dan weer gratis tickets voor haar prachtige doe-centrum in Mechelen.  

Verdient jouw school ook een Knuffelzone? Maak dan vandaag nog een projectje aan op www.CUBZZ.be en begin gewoon te sparen. 

 

Dikke merci alvast in naam van al die ukkies die liefst zoveel mogelijk knuffels willen!

Wouter

 

Meer weten over de oorsprong van Knuffelzones zoals SOS Kinderdorpen ze bedacht heeft? Klik dan hier